divendres, 25 de juny del 2010

La Flama del Canigó

La tarda de la Revetlla de Sant Joan vam estar a la Plaça Sant Jaume de Barcelona a l'arribada de la Flama. L'Arcadi en va fer la presentació i jo hi vaig anar amb el David des de Sallent. Allà ens va agradar molt l'acte ja que ni el David ni jo hi havíem estat abans tot i que algun any recordo qu va arribar a Sallent, però fa molts anys... L'acte va ser molt festiu i només al final hi va haver uns parlaments. En la part lúdica hi van intervenir músics i bastoners i un grup francés anomenat Vernisseurs que llançaven unes cintes grogues i vermelles que representaven la senyera de manera molt original.

La Flama va arribar de mans de l'Ateneu Santjustenc que van encendre el gresol que presidia la plaça i que en aquells moments hi havia força gent, algun d'ells guiris que passaven per allà i no entenien què passava. El gresol va servir perquè diferents col·lectius i entitats de la ciutat e l'utilitzessin per encendre més tard les fogueres de cada barri. També al final de l'acte es van cremar els desitjos que les persones que hi havia a la plaça havien dipositat en un recipient. Vaig tenir l'honor de llençar-los dins el gresol. Desenes de desitjos van cremar amb l'esperança que es cumpleixin.

Vam acabar anant a sopar amb el David i alguns amics més (alguns d'ells feia molts anys que no havia vist) al restaurant Els Pescadors del barri del Poble Nou. El restaurant es troba en una plaça rodejada de cases baixetes que feien semblar que ens trobavem en un poble mariner. Tot i els petards i petards que vam sentir vam estar-hi molt bé i vam menjar encara millor, quins arrossos!!