dijous, 17 de juny del 2010

Primeres hores a Buenos Aires

Ja hem fet la primera presa de contacte amb la capital argentina.

Ahir vam arribar-hi 2 hores més tard del previst degut a un retard de l'avió, el primer en tot el viatge!! Només arribar a l'hotel vam deixar les coses i vam agafar un taxi per anar a Caminito, al barri de la Boca. A Caminito vam fer un mos per dinar en un bar que ja ho tenien tot montat pel partit Argentina-Corea del Sud d'avui. En aquest país perden el cap pel futbol. Tot està ple de banderes: carrers, edificis, botigues, bars, restaurants,.. estan com bojos pel futbol i amb l'esperança posada en el nostre Messi (nostre perquè el Barça és qui el paga!-com diu l'Arcadi). Vam passejar per aquesta zona plena de cases de colors i tanguistes per arreu. Botigues una al costat de l'altra amb els mateixos souvenirs però que igualment pares a totes. Vam tenir un moment divertit fent-nos unes fotos amb uns tanguistes que es dediquen a fer moviments de tangos amb els turistes per 20 pesos argentins ( uns 5 euros). Tan l'Arcadi com jo vam fer la turistada i vam riure molt...

Després de passejar i comprar vam anar a veure la Bombonera del Boca. És un estadi blau i groc molt auster enmig d'un barri una mica destertalat i ple de botigues relacionades amb l'equip. Sembla mentida que un estadi que per fora no diu res pot ser tan impressionant -segons diuen els que ho han viscut- quan hi ha un derbi Boca-River. I sembla mentida que un estadi així estigui tan allunyat del centre i sense cap metro (subte, n'hi diuen aquí) i només s'hi arriba amb uns busos bastant atrotinats.

Al vespre vam anar a sopar al restaurant La Brigada aconsellats pel Francisco i la Maria i vam sopar-hi molt bé amb el tradicionals trossos de carn. Què carnívors són aquí!! El lloc està ple de banderins, bufandes, pilotes i tot el que vulguis relacionat amb el futbol internacional. En certa part ens va recordar al Restaurant Salamanca de Barcelona que està ple de retalls i fotos, entre elles una del 2003 de Joan Manel Serrat que va sopar allà.

Ara ja ens hem llevat i esmorzarem i anirem a fer un café a algun bar deper aquí a veure com viuen els partits de la selecció nacional.