dimarts, 30 de setembre del 2008

Últim dia a Berlin.

Ahir, el dia post-marató, vam decidir patejar-nos la ciutat. Ja teniem prevista una visita amb Cultourberlin amb tot el grup de Corredors.cat en català.
La visita va ser molt interessant i contem que deviem caminar uns 10 kms, pobres maratonians!! La visita comença a Alexanderplatz i va cap al barri de Sant Nicolau, passant pel que era l'ajuntament de l'est en època delmur, barri on va es va fundar Berlin; per la vora del riu anem cap al Dom i el Museu Altes on hi ha la Nefertiti (no hi entrem però a la tarda amb l'Arcadi sí que hi entrem; doncs fa 3 anys que no la vaig poder veure...) Després anem cap a l'avinguda Unter den Linden lloc on hi ha més mseus, la Universitat, la Catedral, la Biblioteca nacional... De d'aquí ens dirigim cap a lamés bonica de Berlin segons el Ricard, de nou el nostre guia. En aquesta plaça s'hi troba al centre l'edifici de l'Òpera i el flanquejen dues esglèsies luteranes idèntiques una pels francesos i una altra pels alemanys. Aquí fem una pausa abans d'anar cap a la zona de mur. Veiem el Check Point Charly, una de les portes que anava del Berlin de l'Oest a l'Est. L'explicació del Ricard és interessentíssima, d'aquelles que quan arribes et fa venir ganes d'estudiar la història d'un país. Des d'allà anem a veure una part del mur que encar queda d'empeus com a mostra del que havia estat. Des d'aquí ja fem la recta final cap a la porta de Bradenburg. Passem per Postdamer Platz on ens explica que junt amb la Porta de Bradenburg, en l'època de mur no hi havia res, ens ensenya fotos i és impressionant veure com des del 1990 cap aquí han construit tants edificis!! Passem pel monument a l'holocaust jueu, una esplanada amb un laberint de blocs de pedra de totes mides...I ara sí, la Porta de Bredenburg. Aprofitem per fer una foto amb tot el grup de Correcats. El Ricard ens porta a una carpa on ja comencen a celebrar l'Ocktober Festa de la Cervesa. Els grup es queda però nosaltres marxem ja que volem anar al museui el Ricard ens diu que si ens quedem farem salat. Ens acompanya a un altre lloc on anirem més ràpid i aquí ens acomiadem donant-li les gràcies per la seva amabilitat (encara es compromet a mirar-nos com arribar a l'aeroport l'endemà a les 6 del matí). Anem cap al museu i cap a l'hotel a descansar una mica abans de sopar. Sopar, anem a un lloc que ens ha aconsellat el Ricard que es diu Queller i on es menja Schweinehaxe "codillo" i un altre plat que també el demanem Rahmgeschnetzeltes (una mena de carn de porc amb xampinyons i salsa i una mena de gnoquis allargats...). És un lloc típicament berlinés sense estrangers excepte nosaltres. Pel que fa al tema culinari hem de dir que ens ha sorprés com de bé es menja i els preus tan econòmics.
Ara ja som a casa preparant una altra maleta. Dijous marxem amb els meus pares cap a Londres i el Llac Ness. Continuarem explicant...