dilluns, 21 de febrer del 2011

Ja som a Tòquio!!

Ja fa més de 24 hores que hem arribat a Tòquio i tot el que estem veient ens està agradant molt.
Ahir vam arribar cap a la 1 del migdia a l’aeroport de Narita a 1 hora i mitja de la capital nipona. Cap a les 5 de la tarda vam arribar a l’apartament que hem agafat per 10 nits tot i que en perdrem una quan anem a Kioto.
Ahir després d’instal·lar-nos vam anar fins a un dels centres, Shinjuku, on havíem quedat amb la Mariona, una noia de Barcelona que està aquí des del mes de gener i després d’haver-hi estat 4 mesos l’any passat. Vam fer el primer sopar japonés amb ella i uns amics de Barcelona que també estan aquí i una amiga japonesa. Vam sopar bé a base de coses cuinades, que també n’hi ha!! Ens vam retirar aviat ja que el jet lag ens començava a passar factura i, a més, avui ens havíem de llevar per ser a les 6 al mercat del peix de Tsukiji, uns dels més grans del món i on es diu que es consumeix la meitat de la tonyina que es pesca en tot el món. Realment espectacular veure com tallaven les peces tan fresques com congelades. No les tenia totes amb mi de poder aguantar aquelles olors en el meu estat però em sembla que estava més pendent que no m’atropellessin que no pas d'una altra cosa… Has d’anar molt alerta ja que no ets ben vist per tothom ja que ells estan treballant. El fet d’anar amb la Mariona (que es defensa molt bé amb l’idioma) i amb 5 amics més japonesos ens ho ha fet una més fácil. El més típic és sortir cap als carrers dels voltants a esmorzar sushi. Ens pensàvem que ens costaria més però ho hem acabat fent. Hem fet l’àpat a base de sushi. El que hem menjat més de gust és el que hi ha el peix cru (tonyina o salmó) envoltat d’arròs i tancat per una alga. Hem passat una bona estona amb tots ells i després cadascú ha agafat el seu camí. Nosaltres hem anat fins a Hama-Rikyu-Teien, un parc amb uns jardins molt grans que a la primavera deu estar espectacular tot i que ja hem vist els primers ametllers que començaven a florir tot i el fred que fa encara a Tòquio.
D’aquí hem anat caminant cap a Ginza, una avinguda semblant a la Cinquena de Nova York amb botigues de marques intocables. Hem entrat a alguna depachika que són les seccions d’aliments subterrànees de grans magatzems que resultan realmente espectaculars per la presentació i a vegades pels preus: hem pogut veure melons a 125 euros els més barats!!
Hem volgut visitar l’edifcici Sony però estava tancat per treballs de manteniment; mirarem de tornar-hi abans de marxar...
Cap al migdia hem tornat cap al barri on tenim l’apartament per descansar una mica…
A la tarda i ja fosc hem anat fins a Shibuya, una zona de llums de neó semblants a Times Square... Hem passejat per aquesta confluència de 6 carrers ple d’ambient i de japonesos passejant i comprant en botigues ben excèntriques.
Ara estem a punt d’anar a dormir després d’haver fet un pa amb tomàquet a l’apartament. El jet lag va fent el seu efecte. Bona nit i fins demà!