dissabte, 29 de juny del 2013

Trondheim i arribada a terra ferma, Bergen

Dimecres a 2/4 de 8 del matí vam sortir del barco per visitar la ciutat de Trondheim, la tercera ciutat de Noruega. Tot i que hi havia un parell d'excursions muntades des del barco vam fer-ho pel nostre compte tot i que hi havia 1,5 kms des del port fins al centre.
Ens vam emportar la Fiona dormint i fins que vam arribar al centre, on a la plaça major és anomenada Torget com a totes les ciutats, no es va dspertar. Allà hi havia un gran mercat però, evidentment, era massa aviat perquè estés obert. Vam passejar per aquesta plaça, al centre de la quan hi ha un monument al fundador de la ciutat, Olav I Tryggvason. En un carrer molt aprop de la plaça hi ha un dels palaus reals que hi ha a Noruega i que té unes 140 habitacions. També vam visitar la Domkirke (catedral) i tot el recinte que ocupa amb cementiri inclòs.
De tornada cap al barco vam passar pel pont Gamle Bybro per anar al barri Bakklandet, un dels barris més antics de la ciutat, amb les seves cases de fusta i ara reconvertida en botigues i restaurants.
A les 10 del matí ja tornàvem a ser al barco. Aquest cop vam veure des de les tumbones de popa com ens allunyàvem de la ciutat sota un solet molt tímid.
Vam passar tot el dia al barco passejant, descansant, fent fotos i jugant amb la Fiona a la zona de jocs infantils: com ha disfrutat per tots els racons del barco!
Vam sopar al restaurant del barco cap a les 7 de la tarda. Els sopars del barco eren típics de cada zona per on es passava. Vam sopar Crema de patata i paprika, halibut amb risotto de fruits del mar i de postres maduixes i rubarbes amb suc de taronja. Abans d'anar a dormir vam baixar a Molde a estirar les cames i fer unes fotos...
L'última nit al barco va ser més moguda ja que vam navegar per mar obert i es notaven més les onades.
Al matí ens vam llevar i arreglar bosses per baixar a Bergen cap a primera hora de la tarda.
Vam contractar el servei de bus pels hotels i la llei de Murphy va fer que fóssim els últims però no va anar malament perquè així vam poder fer-nos una idea de la ciutat...
Després d'instal.lar-nos a l'hotel vam fer un primer passeig per veure el barri de Brygge amb les famoses cases de colors de fusta. Sota una fina pluja vam passejar per aquest lloc ple de racons bonics i amagats...
Com que la pluja es va tornar més intensa vam decidir agafar un trenet i fer una ruta per la ciutat. Aquest tren feia centre i part de la zona més alta de la ciutat tot explicant la història.
Baixant vam passejar pel Mercat del Peix on un paradista ens va sentir parlant català i ens va cridar per oferir el producte i ens va convèncer... Després de fer una mica de temps vam tornar a la plaça del Mercat on vam sopar marisc i peix per la Fiona. Aquest català de Santa Coloma ens va explicar que són molts els catalans que van a Bergen a treballar durant l'estiu i ho vam poder comprovar per diferents botigues de souvenirs.
Ahir a mig matí vam pujar al funicular de Fløibanen des d'on es veuen unes espectaculars vistes de Bergen i els seus fiords i les seves muntanyes. Per sort vam ensopegar una estona llarga de bon temps i vam poder gaudir del paisatge. Dalt del cim, a més del mirador, hi havia un parc infantil de fusta on la Fiona hi va disfrutar molt.
Després de dinar tornava a ploure molt i vam decidir marxar cap a l'hotel per no agafar cap refredat... Vam sortir a l'hora de sopar per acomiadar-nos de la ciutat.