dimarts, 25 de juny del 2013

A bord de l'Hurtigruten

Ja portem més de 24 hores a bord i és realment espectacular.
La matinada de diumenge a dilluns (tot i que de dia, és clar!!) vam embarcar a Tromsø en un barco anomenat Richard With i que venia de Kirkeness. La Fiona dormia plàcidament i vam fer el check-in només entrar en una recepció semblant a la d'un hotel.
Sense perdre temps vam anar fins al camarot on ens vam organitzar per dormir. Tres llits dels quals un no el fem servir ja que la Fiona encara és molt petita per dormir soleta...
Vam dormir a estones ja que no estem acostumats a dormir en un barco tot i que no es nota gaire moviment ja que el mar està molt calmat.
Al llevar-nos, la Fiona estava una mica descol.locada però de seguida es va adaptar a la nova etapa del viatge. El temps no era gaire bo però què hi farem...
A les 10:40 vam poder baixar a Risøyhamn, poble on Richard With va fundar la companyia de barcos amb la qual estem visitant els fiords, Hurtigruten. Aquí vam fer una breu passejada pel museu i vam poder trepitjar per primer cop terra ferma.
Tot està molt ben organitzat i cada dia hi ha el recorregut explicat. Ahir vam veure que cap a les 4 de la tarda entravem a l'arxipèlag de les Lofoten i que ho titllava del tros més bonic i realment ho va ser. Tot i que al principi el temps era molt dolent amb pluja i vent, hi va haver un punt d'inflexió quan va començar a sortir el sol i va aparèixer l'Arc de Sant Martí entre dos fiords per on vam passar tot i que semblava tan estret que no crèiem que pogués passar el barco. A partir d'aquí no sabíem on mirar: era una vista tan fantàstica que tot el que ens havien explicat va quedar petit! El sol es va fer pas entre la pluja i va deixar el cel completament net amb un espectacle meravellós. Tothom estava bocabadat excepte la Fiona que va decidir dormir. Vam poder gaudir durant més d'una hora d'un paisatge preciós.
Una hora més tard vam poder baixar en una de les ciutats de l'arxipèlag, Svolvær. Allà vam visitar el Màgic Ice, una exposició de figures de gel; abans d'entrar ens vam haver de posar unes capes pel fred.
 Dins d'una nau congelador hi havia tot una sèrie d'estàtues fetes de gel amb un bar i tot. Vam fer una visita ràpida per tal que la Fiona no es refredés...
Vam fer una visita per la ciutat, coneguda per ser una gran importadora de bacallà i ja havíem decidit que soparíem allà tot i que no teníem gaire temps fins a tornar a pujar.
Quan vam tornar al barco a 2/4 de 9 vam poder veure com el sol continuava lluint al cel.
La Fiona es va adormir aviat i des de la finestra podíem veure el Sol de Mitjanit, això significa que en aquesta latitud el sol no es pon mai sinó que es queda a l'horitzó. Primer vaig pujar jo al cinquè pis a veure un espectacle preciós i fer més fotos d'un fenomen que no tenim l'oportunitat de veure mai. Després va ser l'Arcadi el que va contemplar a les 12 de la nit aquest fenomen. La popa del barco estava plena de turistes observant el sol bocabadats.
Aquesta matinada passada hem passat per una altra població important, Bodø. Aquest és coneguda per posseir un gran port comercial i pesquer caracteritzat per la pesca de l'arengada. Obviament no hi hem baixat...
Al matí ens hem llevat i després d'esmorzar i passejar una estona ens hem adonat que tot i ploure era un bon moment per fer un jacuzzi i així ho hem fet. Hem anat a posar-nos a punt a l'habitació per haver d'estar el menys temps possible nus fora l'aigua i ens hi hem ficat. Quina sensació més xula estar dins en jacuzzi contemplant el mar... La Fiona s'ho ha passat en gran fent xip-xap... i els papes també!

Després hem dinat a la cafeteria del barco i hem baixat a Brønnøysund a fer un vol tot i que és un poble sense gaire historia.
Estem passant la tarda anant del camarot a coberta a fer fotos i impregnar-nos d'aquests bonics paisatges. Avui intentarem anar a dormir aviat perquè demà a 2/4 de 8 volem sortir a visitar Trondheim.