dilluns, 30 de gener de 2012

En globus!

Aquest cap de setmana hem pujat en globus. Gairebé 2 anys després que els companys de la tele de l'Arcadi en ho regalèssin per la seva marató número 100 ho hem fet. Primer l'embaràs i després el naixement de la Fiona va fer que ho anèssim posposant...
Els meus pares ens hi han acompanyat; el meu pare també hi ha pujat i ma mare s'ha quedat amb la Fiona.
El lloc escollit ha estat Cellers ( a 13 kms de Tremp). Vam arribar dissabte a l'Hotel Terradets de Cellers, un lloc molt bonic al costat del llac Terradets. El temps semblava que ens acompanyaria pel diumenge ja que aquest és l'únic factor que es necessita per pujar en globus.
Diumenge ens vam llevar amb un bon dia: solet i no gaire fred. A les 8 del matí ja ens esperava el Miquel de Globus Kontiki per tal de buscar el millor lloc per sortir. Finalment vam anar a l'altra bande del llac on van muntar el globus. Molt interessant veure com es munta i desmunta el globus!
Cap a les 9 vam enlairar-nos en direcció... on ens portés el vent!!! De fet, el globus no té cap volant i la única cosa que es pot fer és pujar i baixar buscant diferents capes d'aire en funció del que es vulgui. El dia era molt agradable tot i que va haver-hi una estoneta que vam trobar una bossa d'aire fred i feia una rasca... Vam arribar a estar a 2800 metres per sobre el nivell del mar i a una velocitat de 70 km/h!! El recorregut ens va portar de Cellers a Cubells passant per sobre, per exemple, de Camarassa o Balaguer. La primera part va trascórrer per sobre del Montsec i de la zona de pantans i llacs molt bonics que hi ha en aquesta zona i que per a mi era desconeguda. De la zona més abrupta vam passar a la plana disfrutant de la tranquil·litat del vol. Quan el vent es va calmar el Miquel va fer baixar el globus fent un aterratge perfecte. Vam tenir un vol molt plàcid!!
Tan a l'Arcadi com al meu pare com a mi ens va agradar molt l'experiència que és totalment recomenable!!!
Després d'esmorzar vam tornar a l'hotel a buscar les altres dues dones i vam tornar cap a Sallent

1 comentari:

Anònim ha dit...

Provo a veure si en sé...