dilluns, 24 d’octubre de 2011

La primera marató de la Fiona

Aquest cap de setmana la Fiona ha viscut moltes "primeres vegades"...
Entre altres ha estat la primera vegada que pujava en un avió. Hem anat a Bilbao a la 3a Marató Nocturna.
Vam marxar el dissabte al matí en avió i la Fiona va dormir tot el trajecte, no la vam sentir gens; tampoc al Joan, de 2 anys i poc, que també viatjava amb nosaltres junt a la seva mare (i l'Abril a dins seu i que fins al gener són inseparables!!) i el seu pare, el Sergi, que va córrer la marató amb el seu tiet Arcadi amb l'objectiu (assolit) de baixar de les 4 hores.
A l'arribar vam anar directe a l'hotel que també era l'hotel de la Fira del Corredor. Vam anar a passejar pel casc vell de la ciutat, on vam dinar i vam tornar a l'hotel a buscar els dorsals i a descansar.
Cap a mitja tarda, les dones i els nens vam anar a passejar i vam poder formar part de la història, sent presents a la manifestació per la pau que hi havia a la ciutat. Milers de persones: nens, joves, famílies senceres, jubilats,..tots units per una mateixa causa; per un moment em va fer reviure la manifestació del 10 de juliol de 2010 a Barcelona. Després de passejar una estona per l'eix comercial ens vam trobar amb els maratonians al peu del gos Puppy del Museu Guggenheim, aprop de la sortida de la marató. Allà ens vam acomiadar d'ells i després de veure la sortida i el castell de focs d'artifici vam anar cap a l'hotel per on passaven 4 cops (al 8'5, al 19'5, 30 i 40). Vam anar pujant i baixant a veure'ls amb una bona temperatura i amb els nens ( pobrets quin anar i venir!!) Al km 40 ja no vam baixar ja que era molt tard per estar amb els nens... i tampoc vam anar a l'arribada, tot i que em va saber molt greu! Cap a les 2 de la matinada van arribar a l'hotel ben contents amb un temps de 3 :56:58. Molt bé campiopns!!!
L'endemà vam anar a pujar al funicular d'Artxanda des del cim del qual es veu una vista panoràmica molt bonica de la ciutat de Bilbao. El solet i el bon temps ens ha acompanyat durant tot el cap de setmana!
Vam baixar per tornar al casc vell a menjar uns pintxos i a celebrar l'èxit de la marató. Tota aquesta zona estava pleníssima de famílies que van sortir al carrer coincidint amb un bon dia de diumenge. Entre tanta gent ens va fer gràcia veure com una entrada a la Plaza Berria (Plaza Nueva) estava atapeïda de gent que intercanviava "cromos" de la lliga de futbol!!
Després de dinar vam passar per l'hotel a recollir les maletes i vam tornar al Puppy a fer unes fotos amb la medalla de la marató. A mitja tarda vam anar cap a l'aeroport a agafar l'avió per tornar cap a casa.
La Fiona s'ha portat molt bé tot el cap de setmana, cosa que ens fa molt contents perquè volem portar-la a conèixer món!!
L'Arcadi la setmana vinent se'n va a la Marató de Nova York. Nosaltres ens quedarem a Sallent ( m'ha costat molt decidir-ho...) tot i que em sap molt greu però la Fiona encara és molt petitona i ja tindrem temps d'anar a NY o on sigui!! Seguirem el "papa" des de casa amb els avis...