dissabte, 13 de setembre del 2008

Fent turisme

La vigília de la Marató l'hem dedicat a fer turisme per Moscou. La intenció era no caminar gaire però el planning que teníem era anar a un mercat que només està obert el cap de setmana, Izmailovo. Abans hem passat pel Teatre Bolshoi que malauradament fa més de 2 anys que està en obres i es troba cobert per lones i bastides. Davant d'aquest hi ha un "Bolshoi petit"on es fan les funcions. Demà hi tornarem a veure si podem comprar entrades per anar a veure ballet de tornada del Transi.

El mercat en qüestió és "diferent". És un contjnt de casetes de fira de fusta semblant un poblat tret d'un conte. És una parada tocant a una altra de matriusques, icones, caixes pintades, barrets russos i tot tipus de souvenirs. És digne de veure ja que és una barreja de persones autòctones amb totes les nacionalitats de turistes que trobem aquest mercat a les guies. Tot i que avui el temps ens ha acompanyat i fins i tot ha sortit el sol tímidament, feia un fred que pelava cosa que ha motivat que em comprés unes manoples de cashimire almercat. Els souvenirs els hem deixat per la tornada del Transi ja que no convé anar carregat.

Sortint del mercat a migdia hem anat als magatzems GUM, abans de la revolució era un mercat cobert, urant l'època soviètica es va convertir en uns grans magatzems on es venien els productes sobreis i uniformes del comunisme i ara s'ha convertit en e principal punt de trobada de les millors marques internacionals com Louis Vuiton, Moschino o Prada.

Sortint d'aquí hem anat cap a la Plaça Roja a veure si hi havia senyals de la marató però la única cosa que hem trobat ha estat una bona col·lecció de parelles d'acabats de casar que aprofitaven Sant Basili per fer el seu reportatge fotogràfic.

Com que no volíem continuar caminant hem anat a buscar un barco per fer un passeig pel riu Moscova i de camí hem trobat marcat el km 20 de la marató en un passeig que hi ha al costat del riu. La ruta del barco ha estat entretinguda tot i que hem passat una mica de fred. Fa un recorregut passant per davant de les muralles del Kremlin, l'església de Crist Redemptor, el parc Gorki i el Convent de Novodévichi (a la llunyania).